Tänään sunnuntaina aamusella kävin koirien kanssa tuossa pellolla. Ihana aurinkoinen ilma ja  vähän lunta maassa. Otin kaikki kolme mukaan. Pinja ja Riina kirmailivat täyttä vauhtia. Roki otti lenkin hieman rauhallisemmin ja voi vaari parkaa. Ihmettelin että minne se jäi kun sitä ei näy. Palattiin takaisin päin ja sieltähän Roki tuli laukaten, se ei ollut huomannut minne suuntaan me muut mentiin ja oli käynyt jo toisella suunnalla etsimässä. Se ei enää kuule, mutta onneksi näkö pelaa. Täytyy vain huolehtia, että vaari pysyy matkassa eikä jää mielenkiintoisten tuoksujen luo liian kauaksi aikaa.

Tänään oli taas myös agitreenit. Jossu oli vetovuorossa tällä kertaa. Itsenäisenä harjoitteluna oli aitakoukeroita, joissa kokeiltiin 2 erilaista pätkää. Sekä toisessa paikassa pujo, rengas, keinu ja pussi. Näissä otettiin esim renkaalta pujolle, keinulta pujolle, eri kulmissa jne. Jossun ohjauksessa mentiin ensin suoraa pätkää eli aita, aita, muuri, aita. Aluksi laitettiin nami alustalle ja näytettiin se koiralle ja sitten mentiin neljä estettä täysiä, suoraan ja eteenpäin kohti namialustaa. Pinja meni ainaki lujaa, mutta taisi siinä joku rima tippua matkan varrella. Koko rata sisälsi aitoja, kaksi putkea ja loppusuoraksi tuli tämä ensin harjoiteltu suora.

Radalla aloituksessa Pinja meinaa ottaa varaslähtöä tai muuten vaan hiippailla perässä. Nyt täytyy ottaa tarkemmin tämä asia. Kun otan Pinjasta etumatkaa niin pysähdyn kunnolla ja olen hetken paikallani ennen kuin annan Pinjalle lähtökäskyn, ettei se yritä itse tulkita mun kehonkielestä sitä lähtöä. Pinjalla aika helposti tippuu ensimmäinen rima silloin, kun mä oon ottanu etumatkan lähdössä.. Eka putkella meinas taas tökkiä, Pinja ei meinannu mennä sinne, ja sit siinä häsläyksessä sillä menee "yli" ja se alkaa haukkua. Oon nyt yrittäny rauhottaa sitä aina siinä tilanteessa, että hiljenis ja vasta sitten jatkettais. Kahteen kohtaan yritin valssia tehä, mutta koira oli niin nopea etten mä oikee ennättänyt valssata. Sit tehtiinki niin et eka kohdassa käänsin vain aidalta putkelle ilman valssia ja toisessa kohdassa tehtiin valssin tilalle sellanen, että vasemmalla kädellä ohjasin aidalle ja siitä sitten vähä molemmilla "vedin" yli aidan ja sit oikeella kädellä ohjasin putkeen, olikohan se joku sylkkäri nimeltään, en mä tiiä ;) hih hih. Täytyy käydä lukee jostain sanastoa.. Oli taas hirmu kiva treenikerta!! Nyt tuntuu, että ku ehtis niin vois vaikka käydä useamminki ku kerran viikossa treenaamassa.

Näistä mun selostuksista ei varmaan kukaan ota oikein selvää, mut toivottavasti ees mä ite tajuan nämä sit myöhemmin, ku kirjoitan näitä vähä niinku itelle, että muistaa mitä on milloinkin tehty jne.

Jossu näytti meille, että mitä kaikkee treenirepusta vois löytyä! =) Monenlaista lelua, namialustoja, namipurkkeja. Pinja pääsi esimerkkikoiraksi testaamaan namipurkkia ja leluja. Ensi kerralla mukaan sitten jotain leluja tai namipurkkia. Mä mietin että Pinjan kans vois kokeilla jotain leluu, frisbeetä tai jos hommais sille jonkinlaisen patukan.. Sehän ois hyvä sen kilojen kannaltaki ettei koko ajan syötä sille jotain. Pinjan pitäisi hieman laihtua.

Perjantaina oltiin arkitottiskurssilla Raahessa Riinan kanssa. Satoi vettä/räntää eli aina meitä sää suosii.. Harjoiteltiin paikallaoloa ja rauhassa seisomista tuomarin käsittelyssä. Sekä otettiin sellanen harjoitus, jossa piti ohittaa jotakin koiran mielestä mielenkiintoista eli tässä tapauksessa makupaloja maassa. Paikallaolo meni aika hyvin, kun Riina istui ja kävelin suoraa sen edessä kauemmas, niin se pysyi paikallaan. Jos yritin sivulle niin siinä Riina meinaa nousta ylös paikaltaan. Paikallaoloon keskittymistä Riinalla ei häirinnyt koirakaverit ollenkaan. Tuomarin käsittelyssä Riina aika hyvin kans pysyy, mitä nyt hieman haluaa tutustua tuomariin =) Tää herkkujen ohi kävely meni vähä niin ja näin =) Ensin Riinaa ne kiinnosti mut ne meidän makupalat oli vähä liian huonosti havaittavissa kun käännyttiin takas päin niin ei meinattu huomata kumpikaa niitä makupaloja sieltä maasta, piti ihan etsimällä etsiä.. Vielä meillä on yksi kurssikerta jäljellä.

Ai niin, tää ei oo koiriin liittyvää, mut mulla ja Samulla on tänään 6v hääpäivä =)